SEAT bo prva blagovna znamka avtomobilov v Evropi, ki bo v vozila vgradila Amazonovo storitev glasovnega upravljanja Alexa. V okviru Frankfurtskega avto sejma so napovedali, da bo storitev Alexa na voljo konec tega leta v modelih Leon in Ateca ter v Ibiza, Arona in velikem SUV v letu 2018.

Storitev je predstavil Amazon že leta 2014. Danes ima več kot 20.000 veščin zahvaljujoč odprtemu programu za razvijanje sposobnosti, ki spodbuja razvijalce, da stalno širijo in razvijajo sposobnosti Alexe.

Kaj bo Alexa ponudila vozniku vozila SEAT?

Storitev bo voznikom omogočala, da z glasovnimi ukazi enostavno uporabljajo funkcije vozila kot so to brskanje po knjižnici skladb, predvajanje novic in celo upravljanje lastnih sestankov v koledarju. Na žalost je Alexa (zaenkrat) na voljo le v angleškem in nemškem jeziku.

"Vključevanje Amazonove storitve Alexa v našo ponudbo predstavlja velik napredek za digitalni ekosistem in povezljivost vozil SEAT", je poudaril predsednik SEAT Luca de Meo, ki je dodal, da "trend v segmentu glasovnega upravljanja strmo narašča."

Več o Alexi (Video)

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started