V prvem četrtletju so hibridna električna vozila predstavljala kar 45 % prodaje družbe Toyota Motor Europe.

Družba Toyota Motor Europe(1) je v prvem četrtletju 2018 prodala 280.300 vozil: 

  • 4-odstotno povečanje v primerjavi z enakim obdobjem lani, dvakrat hitrejša rast od trga
  • Dosežen 5,1% tržni delež

Ponovna rekordna prodaja električnih hibridov s 125.400 prodanimi vozili:

  •  +18 % več kot lani
  • Predstavlja 45 % prodaje družbe TME

Toyota Motor Europe objavila prodajni rezultat za prvo četrtletje leta 2018. Prodanih je bilo 280.300 vozil Toyota in Lexus, kar pomeni 4-odstotno povečanje v primerjavi z letom 2017. Skupni tržni delež skupine se je dvignil za 0,1 odstotne točke na 5,1 odstotka.

Prodaja hibridov je s 125.400 enotami zrasla za 18 odstotkov na letni ravni. Hibridi EV zdaj predstavljajo 45 odstotkov celotnega obsega prodaje družbe TME, pri čemer jih je bilo kar 55 odstotkov prodanih samo v zahodni Evropi.

Uspešna predstavitev Toyote C-HR na tržišču je tlakovala pot k uspešnemu začetku leta 2018. Toyota C-HR z več kot 80-odstotnim deležem je najbolj reprezentativen primer prehoda naših strank na hibridna vozila.

Odlične rezultate v prvem četrtletju so z rekordno prodajo vknjižili tudi modeli Yaris hibrid, Auris hibrid in RAV4 hibrid.

Prodaja modelov Lexus je zrasla za 2 %. Lexus s 66-odstotnim povprečnim hibridnim deležem v skupni prodaji in z 98-odstotnim v zahodni Evropi bistveno prispeva k uspehu hibridnih vozil družbe TME.

»Zelo smo veseli, da se naš prodajni trend iz leta 2017 nadaljuje tudi letos. Evropski trg raste in naši rezultati so še boljši. Naša zasedba električnih hibridov, ki šteje 16 modelov vozil Toyota in Lexus, zdaj predstavlja 45 % naše celotne prodaje. Pričakujem, da se bo Toyota v letu 2018 ponovno odlično odrezala in predvsem povečala prodajo hibridnih vozil.«

Dr. Johan van Zyl, predsednik in izvršni direktor Toyota Motor Europe

Več: Toyota.si

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started