Toyota Gazoo Racing Slovenija združuje težnjo Toyote po izdelavi vse boljših avtomobilov, izpostavlja njihovo vozno dinamiko in dopolnjuje serijske športne avtomobile tudi s tekmovalnim programom. Njihov ambasador in vrhunski voznik relija Andrej Jereb bo z dirkalno Toyoto GT-86 R3 nastopil na reliju v Novi Gorici.

Toyota ima kot eden največjih avtomobilskih proizvajalcev na svetu tudi bogato zgodovino v avtomobilskem športu. Poleg aktivnosti v vztrajnostnih dirkah so se lani po 18 letih vrnili v svetovno prvenstvo v reliju, kjer so v preteklosti osvojili že skupno sedem naslovov svetovnega prvaka.

Nadaljevanje vizije o izdelavi vse boljšega avtomobila

Te aktivnosti je Toyota združila pod imenom Gazoo Racing, ki uteleša vizijo ustanovitelja družbe Kiičira Toyode, da prek skrajnega preizkušanja vozil na dirkah izdelujejo vse boljše avtomobile za vsakodnevne uporabnike po celem svetu. Ta zagon pri Toyoti velja tudi danes. Želja izdelovati vse boljše avtomobile, ki bodo imeli izpostavljeno tudi vozniško dinamiko, je eno osnovnih načel današnjega predsednika podjetja in Kiičirovega vnuka Akia Toyode.

Andrej Jereb kot uspešen trgovec in ambasador Toyote

Podjetje Toyota Adria bo to usmeritev zdaj aktivneje predstavila tudi v Sloveniji. Pod imenom Toyota Gazoo Racing Slovenija bo njihov glavni ambasador postal nekdanji vrhunski voznik relija Andrej Jereb, ki je sicer prek svojega podjetja Center Jereb iz Izole tudi desetkratni zaporedni dobitnik prestižne nagrade Ičiban za slovenskega Toyotinega trgovca z največjim zadovoljstvom strank. Jerebova športna pot se je začela že leta 1993 in od takrat je osvojil več naslovov državnega prvaka in se uspešno podal tudi na pot dokazovanja v svetovnem prvenstvu.

V Slovenijo prispela Toyota GT-86 R3

Toyota Gazoo Racing Slovenija je v ta namen pripeljala nov dirkalnik. To je Toyota GT-86 R3, ki izhaja iz priljubljenega športnega avtomobila in je namenjena preizkusom na pravih športnih tekmovanjih v reliju. Glasen dvolitrski atmosferski motor, odlična vodljivost in pogon na zadnji par koles se bo slovenski javnosti prvič predstavil na bližajočem reliju državnega prvenstva in FIA evropskega pokala v Novi Gorici. Tam bo Jereb nastopil kot predvoznik in na slovenskih cestah prvič predstavil to dirkalno Toyoto.

Tečaji dinamične vožnje s serijsko športno Toyoto

Dirkalnik GT-86 R3 je sicer le del načrtovanih aktivnosti Toyota Gazoo Racing Slovenija. Andrej Jereb bo s serijskim športnim avtomobilom GT-86 še naprej izvajal tečaje dinamične vožnje avtomobila na AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, kjer je do danes svoje bogate izkušnje, znanje in nasvete že posredoval številnim Slovencem in Slovenkam. Tekmovalni program z dirkaško GT-86 R3 bo prav tako dopolnjeval Toyotino ponudbo avtomobilov s športnim karakterjem, kakršnega ima poleg GT-86 tudi novi Yaris v različici GRMN.

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started