SEAT Ateca, Arona in Tarraco osvajajo ulice Barcelone – mesta, v katerem so nastali. Vsi trije se ponašajo s svojstvenim značajem, a si delijo isto oblikovalsko DNK, in so opremljeni z najsodobnejšo povezljivostno tehnologijo in asistenčnimi sistemi. SEAT Tarraco, največji in najmlajši član SUV družine, je že v prodaji.

"Nova SEAT Ateca ima zelo pomembno vlogo v naši novi strategiji znamke. Ateca je znanilka največje produktne ofenzive v zgodovini znamke SEAT."

To so bile besede predsednika upravnega odbora družbe SEAT Luca de Mea med predstavitvijo SEAT-ovega prvega SUV modela leta 2016. Dve leti in pol kasneje so se njegovi nameni izpolnili in SEAT ima sedaj tri SUV modele, ki si vsi delijo isto DNK, čeprav vsi ohranjajo svojstven značaj. V teh dneh so prvič skupaj zapeljali na ceste mesta, v katerem so bili ustvarjeni.

Dizajn, ustvarjen v Barceloni

To dejstvo je odločilni faktor za 65 % strank, ki se odločijo za nakup SUV modela. V primeru SEAT-ovih modelov vsi izvirajo iz istega mesta – Barcelone.

"Vsi trije so bili lahko ustvarjeni samo v tem mestu,"

je povedal vodja oblikovanja pri znamki SEAT Alejandro Mesonero-Romanos.

Tako z eleganco, športnostjo in ljubeznijo do podrobnosti kot s skupnimi značilnostmi ima vsak od modelov svoje prednosti. Arona se na primer ponaša z "močnim značajem križancev in 68 možnimi barvnimi kombinacijami", Ateco zaznamuje "elegantna silhueta" , medtem ko Tarraco "svoj značaj izraža z dizajnom sprednjega dela, ki že nakazuje videz prihodnjih SEAT-ovih modelov."

Motorji, ki zadovoljijo vse potrebe

Z močjo, ki se razteza med 66 kW (90 KM) pri Aroni in 140 kW (190 KM) pri Tarracu, trije SUV modeli ponujajo širok nabor motorjev, ki zagotavljajo zmogljivost, učinkovitost in zanesljivost. Poleg tega je Arona v svojem segmentu prvi model, ki je lahko opremljen z motorjem s pogonom na stisnjeni zemeljski plin (CNG), medtem ko bo Tarraco na voljo v priključno-hibridni različici.

SEAT-ov največji SUV je,

"mojstrovina v smislu uporabnosti in vsestranskosti,"

je povedal dr. Matthias Rabe, ki je kot član uprave družbe SEAT odgovoren za raziskave in razvoj.

Varnost je na prvem mestu

Asistenca za zastoje Traffic Jam Assist, asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist, sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje ACC, funkcija zaviranja v sili … To je le nekaj od najsodobnejših asistenčnih sistemov, ki so vgrajeni v SEAT-ove SUV modele in ki kažejo, da si znamka prizadeva varnost postavljati na prvo mesto in poenostaviti vožnjo. Poleg tega Tarraco še zvišuje merila, saj vključuje sisteme za zaznavanje pešcev in kolesarjev.

Povezani s prihodnostjo

28 % kupcem avtomobilov je povezljivost ena od najpomembnejših lastnosti. SEAT intenzivno dela na tem, da lahko ponudi najboljše rešitve in se tako odziva na naraščajočo digitalizacijo naše okolice.

To ponazarjajo tudi vsi trije SUV modeli. Po eni strani z digitalnim kombiniranim instrumentom in 8-palčnim zaslonom, po drugi strani pa sistemom Full Link kot enim od ključnih elementov. Ta sistem prek funkcij Apple Car Play, Android Auto in Mirror Link poveže pametni telefon z avtomobilom, da tako zagotovi varno povezljivost.

Prodajni uspeh

30 % kupcev se trenutno odloči za avtomobil z dvignjenim položajem sedenja, kot to omogočajo SUV modeli. V Evropi se je prodaja takšnih srednje velikih vozil v preteklih petih letih skoraj podvojila, trend pa še naprej narašča.

Do leta 2025 je mogoče pričakovati povečanje prodaje za 40 %, ko bo skupno dosegla 2,8 milijona vozil. V SEAT-ovem primeru so športni terenci bistveno vplivali na povečanje prodaje. Vsako tretje prodano vozilo SEAT je SUV, v te številke pa bo kmalu vključen tudi Tarraco.

VIR: avto.info

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started