Kia Motors na letošnjem ženevskem avtomobilskem salonu z bogato modelno ponudbo povsem električnih modelov upravičuje svojo vlogo enega vodilnih proizvajalcev naprednih pogonov.

Svetovno premiero je doživel Kiin povsem električni koncept ‘Imagine by Kia’, temu pa je na odru družbo delal povsem električni e-Soul, ki se je v Ženevi premierno predstavil Evropi. Poleg tega je Kia predstavila tudi razširjeno hibridnega in priključno hibridnega Nira v izboljšani preobleki.

Vsaka Kia, razstavljena v Ženevi, priča o njeni obsežni ponudbi naprednih pogonov – ta obsega blagi hibrid, hibrid, priključni hibrid in povsem električno vozilo.

Evropska premiera za Kia e-Soul, s povsem električnim pogonom dolgega dosega

Emilio Herrera, izvršni direktor Kia Motors Europe, je dejal:

“Elektrifikacija je ključni element Kiine evropske in globalne strategije, saj ima vsaka osma Kia, ki je prodana v Evropi, električni pogon. Medtem ko številni avtomobilski proizvajalci še vedno govorijo o svojih načrtih in prihodnji elektrifikaciji, pri Kii napredni pogoni že nekaj let zagotavljajo precejšen delež prodaje v Evropi. Z e-Soulom in izboljšanimi različicami modela Niro ter s prihajajočimi električnimi pogoni se bo naša rast električnih vozil še povečevala.”

Kia predstavlja novi UVO CONNECT, Evropi namenjeno telematsko tehnologijo

Kia je v Ženevi predstavila tudi novo telematsko tehnologijo UVO CONNECT, ki bo na voljo pri e-Soulu ter izboljšanem hibridnem in priključno-hibridnem Niru. Tehnologija ‘povezanega vozila’ bo v bližnji prihodnosti predstavljena v številnih novih vozilih Kia.

Svetovna premiera popolnoma električnega koncepta ‘Imagine by Kia’

Koncept ‘Imagine by Kia’, ki so ga prvič predstavili prav v Ženevi, so oblikovali v znamkinem evropskem oblikovalskem centru v Frankfurtu.

Ta koncept, ki je vizualno utelešenje znamkinega stremljenja k napredovanju proti vznemirljivemu svetu elektrifikacije, je Kiino prvo povsem električno 4-vratno vozilo.

Koncept, namenoma oblikovan, da ga ne moremo umestiti v katerega od avtomobilskih razredov, usklajeno združuje elemente mišičastega športnega terenca, elegantne in športne družinske limuzine ter vsestranskega in prostornega križanca.

Koncept ‘Imagine by Kia’ predstavlja Kiin bolj progresiven oblikovalski jezik v prihodnosti, z inteligentnimi predelavami obstoječih motivov in karoserije, ki jo zaznamujejo mešanica napetih karoserijskih linij, ostrih oblikovalskih potez in učinkovite aerodinamike.

e-Soul z evropsko premiero – na voljo z dvema električnima pogonoma

V svoji tretji generaciji novi Kia e-Soul v razred mestnih križancev prinaša dolg doseg in ničelne emisije, ter postaja bolj prepoznaven, dinamičen in inovativen kot kdajkoli prej.

Medtem ko e-Soul prevzema ikonični dizajn in igriv značaj svojega predhodnika, ga bo po novem v Evropi poganjala le elektrika, z možnostjo izbire med dvema različicama baterijskega sklopa.

Nova generacija baterij e-Soula bo ponujala dve zmogljivosti (64 kWh ali 39,2 kWh), kar je do 30 % učinkovitejše od tega, kar trenutno zagotavlja najbolj prodajani električni model v Evropi. E-Soul v Evropi ne bo ponujal motorja z notranjim zgorevanjem.

Prodaja novega e-Soula se na izbranih evropskih trgih začne ob koncu prvega četrtletja tega leta. Model serijsko nudi Kiino obljubo o kakovosti: nepremagljivo 7-letno garancijo (do 150.000 prevoženih kilometrov – prva tri leta brez omejitve prevoženih kilometrov, ki krije tudi električni motor in baterijski sklop).

Prvo razkritje izboljšanega hibridnega in priključno hibridnega Nira

Globalno premiero sta v Ženevi doživela tudi izboljšana hibridni in priključno-hibridni Niro. Kiin najbolj prodajani elektrificirani križanec, ki združuje slog in praktičnost  križancev z zelo nizkimi emisijami hibridov, prinaša novo zunanjost, kakovostnejšo notranjost ter nove barvne kombinacije v kabini.



Poleg tega sta hibridni in priključno-hibridni Niro zdaj dobila tudi Kiin novi telematski sistem UVO CONNECT, ki prinaša dodatno ‘povezljivostno’ uporabnost.

Od leta 2006 v Evropi prodanih 100.000, po svetu skupno 270.000 Nirov

Od začetka prodaje leta 2016 so po svetu prodali več kot 270.000 primerkov Nira, od tega v Evropi več kot 100.000. Križanec Niro je bil v letu 2018 Kiin peti najbolj prodajani model v Evropi. Prodaja tega modela je s 45.255 primerki zabeležila kar 33-odstotno rast – od tega je bilo 34.642 hibridov in 9.951 priključnih hibridov. Nirova modelna paleta se je ob koncu leta 2018 razširila s prihodom popolnoma električnega e-Nira, ki lahko z enim polnjenjem prevozi kar 455 km.

Prodaja izboljšanega Nira v hibridni in priključno-hibridni različici se v Evropi začne v drugem četrtletju 2019. Tako kot vse ostale Kie tudi Niro serijsko nudi tovarniško 7-letno garancijo do 150.000 prevoženih kilometrov – prva tri leta brez omejitve prevoženih kilometrov), ki velja za celotno vozilo.

Več o tem na: KIA.SI

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started