Španci so nam v tem trenutku posredovali samo eno fotografijo delčka zadka z imenom ter iztegnjene roke, ki v ozadju drži električni polnilni kabel. Zraven so pripisali še obljubo, da ga bodo v sklopu karavane Seat on Tour pokazali v za Seat najpomembnejših državah Evrope, začenši z nastopom v norveškem Oslu.

S samimi tehničnimi podrobnostmi o novincu v tem trenutku niso postregli, a glede na nedavno tega predstavljeno tesno sorodnico Škodo Citigo-e iV ter že več let na trgu prisotnega Volkswagna e-Up teh ni posebej težko uganiti. Navsezadnje bodo vsi trije prihajali z iste proizvodne linije v Bratislavi kot velja vsa ta leta tudi za njihove tradicionalno gnane izpeljanke.

Mii electric bo po analogiji tako gnal 61-kilovatni (82 KM) elektromotor z nazivnimi 210 Nm navora. Povezan s prednjim kolesnim parom preko enostopenjskega reduktorja bo pospešil do stotice v 12,5 sekundah in omogočil največjo (elektronsko omejeno) hitrost 130 km/h. Glede na novost bo Seatova izpeljanka najverjetneje dobila novejšo Škodino baterijo, ki premore skupno 36,8 kilovatnih ur (v e-Upu  je ta zaenkrat še manjša). Z njo bo Mii electric zelo verjetno prišel z eno polnitvijo najdlje 265 km (WLTP).

Električni naravi modela bodo zelo verjetno prilagodili tudi določene oblikovne elemente modela, tako zunaj kot tudi notri. V Mii electric bodo zelo verjetno že serijsko primaknili številne varnostne in udobju namenjene dodatke ter s tem poskušali vaj malo omiliti bolečino ob pogledu na ceno.

Kot smo že namignili zgoraj, so se Španci poslužili v zadnjem času spet pogosteje koriščenega marketinškega orodja, organizacije turneje. Gre za zbrano druščino modelov aktualne ponudbe in, kot počne to Seat, tudi nekaterih modelov, ki jih bodo šele začeli prodajati. Pri tem se karavana vozil seli po mestih in tudi državah. Glede na osredotočenost podjetja v elektrifikacijo, ni presenetljivo, da bodo Seat on Tour izkoristili za predstavitev dveh bodočih električnih novosti v njihovi ponudbi, Mii electric in el-Borna, Seata, ki je močno povezan s Volkswagnovim ID.3.

Ravno zaradi njiju pa začnejo s celotno zgodbo v meki električnih avtomobilov, v Oslu na Norveškem. V drugi polovici junija sledi selitev v Liverpool v Veliki Britaniji, septembra zapeljejo še v Pariz in Frankfurt, dva meseca kasneje pa sklenejo turnejo v italijanskem Milanu. Španci naj bi v tem trenutku razmišljali tudi o podaljšanju celotnega dogodka v smeri Južne Amerike, a dokončna odločitev o tem še ni sprejeta.

Proizvodnja Seat Mii electric naj bi stekla še pred koncem leta 2019, oddaja prednaročil zanj pa se začne septembra.

VIR: avtomobilizem.com

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started