31-članska žirija združenja Autobest je varnostni sistem Toyota Safety Sense nagradila z nagrado SAFETYBEST 2017.

Žirija združenja Autobest, ki jo sestavlja 31 predstavnikov glavnih evropskih avtomobilskih medijev, je varnostnemu sistemu Toyota Safety Sense, ki je del standardne opreme pri vseh modelih Toyota, podelila nagrado SAFETYBEST. »Žirija je bila še posebno navdušena nad tem, da je Toyota napredni varnostni sistem vključila v vse svoje modele.

Tako je že 92 odstotkov vseh v Evropi prodanih Toyotinih vozil opremljenih s tem varnostnim sistemom. Pri modelu Yaris pa je ta številka dosegla 100 odstotkov,« so svojo odločitev utemeljili pri združenju Autobest.

Toyota je s svojim delovanjem zavezana varni mobilnosti. Njen končni cilj pa je stanje brez prometnih nesreč. Pri Toyoti so prepričani, da se bo prometna varnost povečala tudi z demokratičnim dostopom do naprednih varnostnih sistemov, med katere spada tudi Toyota Safety Sense.

Vsi Toyotini modeli, opremljeni s sistemom Toyota Safety Sense, ponujajo opozorilo pred trkom (Pre-Collision System – PCS) in opozorilo pred zapustitvijo voznega pasu (Lane Departure Alert – LDA). Modeli, opremljeni z radarjem na podlagi milimetrskih valov, pa ponujajo še prilagodljivi tempomat (Adaptive Cruise Control – ACC) in sistem za prepoznavanje pešcev.

Določeni modeli so opremljeni tudi z avtomatskim prilagajanjem snopa luči (Automatic High Beam – AHB) in sistemom za prepoznavanje prometnih znakov (Road Sign Assist – RSA).

Iz raziskav zadnjih študij na Japonskem je razvidno, da so avtomobili, opremljeni z varnostnim sistemom Toyota Safety Sense, udeleženi v 50 odstotkov manj naletih od zadaj kot avtomobili, ki tega sistema nimajo.

Vir: Toyota.si

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started