Novi Kia Stinger se je nedavno znašel na ožjem seznamu kandidatov za prestižno priznanje Evropski avto leta 2018. Stingerja, enega od 7 izbrancev, so evropski mediji uvrstili med najboljše nove modele zadnjih 12 mesecev.

Prepričal z zmogljivostmi, prefinjenostjo in vodljivostjo

Kia Stinger združuje obvladljivo moč z izjemno vodljivostjo, kot pritiče pravemu gran turismu, njegov slog pa je bil že večkrat nagrajen. Stingerjeva prodaja se je ponekod po Evropi že začela (pri nas januarja), v avtomobilskih medijih pa so največ hvalnic požele njegove vozne lastnosti, visoka končna obdelava in izjemne grand touring zmogljivosti.

Artur Martins, podpredsednik marketinga in načrtovanja izdelkov pri Kia Motors Europe, pravi: “Stinger ni v ničemer podoben dosedanjim modelom Kia in je pravi Evropejec po svoji odličnosti – oblikovalski in vozni. Zelo lepo je videti skupno delo naših oblikovalcev in inženirjev, ki so ga prepoznali tudi najvplivnejši evropski avtomobilski mediji. Verjamemo, da bo Stinger z vgrajeno Kiino vrhunsko kakovostjo in zanesljivostjo priljubljen med Evropejci.”

Pred Stingerjem finalist tudi cee’d

Kia Stinger je bil oblikovan v Evropi, pod vodstvom Petra Schreyerja, Kiinega vodje oblikovanja in predsednika korporacije Kia Motors, ter Gregoryja Guillauma, vodje oblikovanja pri Kia Motors Europe. Šasijo in pogon so izpopolnjevali na Nürburgringu in cestah po vsem svetu. Stinger je sicer druga Kia, ki je prišla v finalni izbor za Evropski avto leta – leta 2008 se je v njem znašel tudi model cee’d.

Kia Stinger pri nas januarja

Stinger je že naprodaj po Evropi, kupci pa lahko izbirajo med štirikolesnim ali zadnjim pogonom ter med tremi motorji. Vrh ponudbe predstavlja 3,3-litrski twin turbo V6 bencinski motor, ki je najzmogljivejša in najhitrejša Kia do sedaj. Vsi trije motorji prenašajo moč do koles preko 8-stopenjskega samodejnega menjalnika. Stinger tako kot vse ostale Kie strankam zagotavlja 7-letno tovarniško garancijo (do 150.000 km, prva 3 leta brez omejitve prevoženih kilometrov), ki velja za celotno vozilo.

VIR: KIA.si

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started