Kia Motors je 6. marca na ženevskem avtomobilskem salonu pokazala svoje letošnje novosti. Svetovno premiero sta doživela Kia Ceed in Ceed Sportswagon, poleg njiju pa sta na odru stala še prenovljena Optima in novi Rio GT Line.

Michael Cole, izvršni direktor Kia Motors Europe, pravi: “Vsi trije modeli – Ceed, Optima in Rio – so ključnega pomena za vzdržno rast znamke. Ti novi modeli, ki skupaj predstavljajo več kot tretjino naše prodaje v Evropi, bodo spodbuda za naslednjo fazo rasti – letos želimo v Evropi prodati več kot pol milijona vozil.”

Novi Ceed in Ceed Sportswagon

3. generacija Ceeda in Ceeda Sportswagon je oblikovana, razvita in proizvedena v Evropi. Novi Ceed, ki ga pri nas sprva kot 5-vratno kombilimuzino pričakujemo septembra oz. decembra v karavanski različici, krepi Kiino prisotnost v razredu C, predvsem zahvaljujoč inovativnim tehnologijam, zrelemu in športnemu videzu ter bolj dinamični vožnji.

Nadgrajena Optima: sodobnejši videz notranjosti in zunanjosti ter novi motorji

Tudi nadgrajena Optima je v Ženevi doživela svetovno premiero. Kiina predstavnica v D razredu – na voljo sta limuzinska in karavanska različica – je spremenila videz in dobila nova motorja. V Evropi je Optima v letu 2017 našla največ novih kupcev doslej, saj je prodaja z 9.600 v letu 2016 poskočila na lanskoletnih 16.800 vozil v različnih izvedenkah (limuzina, Sportswagon, priključni hibrid in GT).

Prvič na ogled Rio GT Line

Kia je prvič predstavila tudi najnovejši model Ria, športno različico GT Line. Riova športna zunanjost prinaša nove oblikovne elemente, kot npr. črno sijočo in kromano motorno masko, ki spominja na tigrov nos, edinstvena GT-Line 17-palčna aluminijasta platišča in LED meglenke v obliki kock ledu, ki jih poznamo z modelov cee’d GT in pro_cee’d GT. Zunanjost zaključujejo dvojne izpušne cevi, LED dnevne luči, kromane okenske obrobe, sijoči črni strešni spojler in bočne letvice.

Več na Kia.si

 

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started