Najbolje prodajana Toyota lanskega leta je dobila čisto novi »styling«. Pri Toyoti so vbrizgali kar nekaj svežine in življenja v nov izgled – tako je novi RAV4 je videti resnično krepak SUV.

Novi RAV4 je zelo podoben konceptu FT-AC, ki je bil predstavljen na minulem avto salonu v mestu angelov Los Angeles. Pravzaprav, če jih postaviš ob bok in primerjaš sta praktično identični vozili.

V notranjosti ima Toyota RAV4 klasičen »infotainment« sistem občutljiv na dotik z zaslonom 7 ali 8 palcev s funkcijo EnTune 3.0, ki podpira Apple CarPlay.

Druga oprema, ki je na voljo v različnih modelih RAV4, so ogledalo z vzvratno kamero, zvočnim sistemom z 11-zvočniki s skupno močjo 800 W, panoramsko strešno okno in električnimi sedeži z grelci in prezračevanjem.

Nova Toyota RAV4 stoji na platformi TNGA, ki je danes praktično v vsaki novi Toyoti. Inženirji pri Toyoti trdijo, da je nova šasija izboljšala togost RAV4 za 57 odstotkov. Medosna razdalja se je nekoliko povečala in tudi širina, vendar je na splošno novi RAV4 nekoliko krajši od starega modela.

Na voljo bosta dva izjemno učinkovita motorja Dynamic Force. Oba sta 2,5-litrska. Eden je običajni bencinski model, povezan s 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom, drugi pa hibrid z CVT. Čeprav Toyota ni še razkrila moči za agregate smo kar prepričani, da bo hibrid močnejši in tržno bolj zanimiv agregat.

Seveda bo novi Toyota RAV4 na voljo s pogonom na vsa štiri kolesa.

Pri Toyoti še niso razkrili cene za novi RAV4. Pričakujemo, da jo bomo izvedeli v kratkem saj bodo novi RAV4 kmalu na voljo v avto-salonih. Bencinski modeli bodo na voljo najprej (proti koncu letošnjega leta). Hibridi pa bodo na voljo že v začetku leta 2019.

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started