Kia Motors je z razvojem priključnih hibridov za različici XCeed in Ceed Sportswagon naredila naslednji korak na svoji poti elektrifikacije. Novi nizkoemisijski različici, ki v Evropi stopita v prodajo z začetkom naslednjega leta, predstavljata prva Kiina električna modela v razredu kompaktnih družinskih vozil.

Emilio Herrera, izvršni direktor Kia Motors Europe, je dejal:

“Ta dva modela odpirata naslednjo pomembno fazo za Kio, saj z njima predstavljamo napredne pogone naslednje generacije naše ponudbe. Prodaja novega Ceeda se je letos v primerjavi s prvo polovico leta 2018 povečala za kar 40,1 %, priključna hibrida pa bosta nedvomno še povečala privlačnost naše modelne palete. V prvi polovici leta 2019 so električni modeli predstavljali že eno od sedmih prodanih vozil Kia v Evropi – gre za trend, ki se samo še krepi,”

je dodal Herrera. 

“Medtem ko ostale znamke govorijo o svojih načrtih elektrifikacije, ima Kia že precejšen nabor električnih vozil. Naša modelna paleta blagih hibridov, hibridov, priključnih hibridov in električnih vozil sedaj nudi kupcem še več izbire in nižje operativne stroške v različnih avtomobilskih razredih.”

Proizvodnja priključnih hibridov Kia XCeed in Ceed Sportswagon bo potekala v Žilini (Slovaška), to pa bosta tudi Kiina prva priključna hibrida, ki ju bodo proizvajali v Evropi. Kiina nepremagljiva 7-letna garancija (do 150.000 km, prva tri leta brez omejitve števila prevoženih kilometrov) bo serijska in bo veljala tudi za baterijski sklop in elektro motor. Prodaja obeh različic, ki bosta na voljo le v Evropi, se začne v začetku prihodnjega leta.

Pomembne značilnosti

  • Plug-in hibrid združuje baterijski sklop (8,9 kWh), elektro motor (44,5 kW) in 1,6 bencinski motor – skupna moč 103 Kw (141 KM), navor 265 Nm.
  • Ceed Sportswagon omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v 10,8 sekunde, Xceed pa za to potrebuje natanko 11 sekund.
  • 6-stopenjski menjalnika z dvojno sklopko (6DCT), ki voznikom nudi bolj zabavno vožnjo kot ostala hibridna vozila, opremljena z elektronskim brezstopenjskim menjalnikom (e-CVT).
  • Doseg zgolj na elektriko približno 60 kilometrov
  • Obe vozili nudita Kiin infotainment z 8-palčnim zaslonom na dotik ali opcijski 10,25-palčni zaslon z navigacijskim sistemom in Kiino telematiko UVO Connect.
  • Obe Ceedovi priključno-hibridni različici bosta na voljo tudi z opcijskim paketom za vleko (z naletno zavoro), kar je redkost med hibridnimi vozili.
  • Prodaja obeh različic se po vsej Evropi začne v začetku naslednjega leta.

Več informacija dobite na kia.si.

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started