• Razvita je bila z bogatimi reli izkušnjami legendarnega Tommija Mäkinena.
  • Toyotin drugi globalni avtomobil GR, ki ima homologacijo za nastopanje na reli seriji WRC.
  • Novi 1,6-litrski tricilindrski turbo motor zmore 261 konjskih moči (192 kW).
  • Unikaten, aerodinamičen in lahek dizajn karoserije, ki se ponaša z odličnim razmerjem med težo in močjo 4,9 kg/konjsko moč.
  • Novi štirikolesni pogon GR-FOUR odlikujejo nizka teža in izjemne zmogljivosti.
  • Novi GR Yaris je pravi dirkalni avtomobil, ki je nastal iz izkušenj, pridobljenih z zmagami na reli seriji WRC. Poleg tega je zasnovan skladno s Toyotino zavezo o snovanju čedalje boljših avtomobilov, hkrati pa na ceste prinaša tehnologijo in dizajn z najzahtevnejših tekmovanj motošporta.


GR Yaris je poseben model, ki so ga zasnovali strokovnjaki ekip TOYOTA GAZOO RACING in Tommi Mäkinen Racing, ki je Toyotin pomembni partner na tekmovanjih reli serije WRC. Kot tak je pozicioniran na vrh palete novega Yarisa. Seveda bo nova dirkaška različica deležna tudi homologacije za nastopanje na seriji WRC. Prodaja novega modela, ki je po GR Supri Toyotin drugi model z oznako GR, se bo začela v drugi polovici tega leta.

GR Yaris je bil predstavljen na nedavnem 2020 Tokyo Auto Salonu. »Pomembna zaveza ekipe TOYOTA GAZOO Racing je večno izpopolnjevanje osebja in njihovega znanja. Vse to počnemo z namenom razvijanja izjemnih serijskih športnih avtomobilov. Medtem ko je GR Supra športni avtomobil, ki je namenjen dirkalnim stezam, je GR Yaris zasnovan predvsem za najzahtevnejše reli dirke na svetu. Prepričan sem, da ga bodo navijači sprejeli z odprtimi rokami,« je ob predstavitvi povedal Šigeki Tomojama, predsednik ekipe TOYOTA GAZOO Racing.

Vsak detajl avtomobila je bi zasnovan z mislijo na dirkaške zmogljivosti. Gre za povsem novo platformo, novi motor, novo vzmetenje, lahko konstrukcijo, aerodinamični stajling in novi stalni štirikolesni pogon GR-FOUR. Z izjemno močjo in nizko težo ima izjemen dirkaški potencial, hkrati pa bo tudi na navadnih cestah ponujal izrazit vozniški užitek.

Podrobneje na Toyota.si

 

 

 

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started