Od leta 2006 Kia v Evropi proizvedla že 2 milijona vozil. 2-milijonto vozilo je dirkaški pro_cee’d GT namenjen v Belgijo. V letu 2014 proizvedli 323.000 vozil in 493.000 motorjev

Iz Kia Motors Europe sporočajo, da so pred kratkim proizvedli dvomilijonto vozilo, proizvedeno v Evropi od leta 2006, ko so zgradili evropsko tovarno.

kia2million

Kiina slovaška tovarna, njihova edina evropska in hkrati ena najsodobnejših na svetu, ima kar 56-odstotni delež pri Kiini evropski prodaji.

V tej tovarni proizvajajo vse tri različice družine cee’d (kombilimuzinski cee’d, kupejevski pro_cee’d in karavanski Sportswagon), model Sportage, ki je znamkin najbolje prodajan model v Evropi, enoprostorca Vengo ter dirkalno nastrojena cee’d GT in pro_cee’d GT, Kiina prva visokozmogljiva modela.

Jubilejno dvomilijonto vozilo, ki je zapeljalo iz žilinske tovarne, je bil športni Kia pro_cee’d GT v kovinski beli barvi ‘Deluxe White’.

Tako vozilo kot motor (1.6 T-GDI z močjo 150 kW / 204 KM) sta bila proizvedena v tej tovarni – vozilo je namenjeno k belgijskemu kupcu, ki bo vozilo prejel v nekaj dneh.

Kia je lansko leto v slovaški tovarni proizvedla več kot 323.000 vozil in 493.000 motorjev (Kia proizvaja tudi motorje za sestrski Hyundai), kar predstavlja novi proizvodni letni rekord tega korejskega giganta.

Od leta 2006, ko se je začela proizvodnja v Žilini, družina cee’d predstavlja polovico vseh proizvedenih vozil, sledita mu Sportage in Venga.

Kie, ki prihajajo iz te tovarne, prodajajo na kar 76 trgih – veliko večino predstavljata Evropa in Rusija.

VIR: kia.si

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started