seat ateca

SEAT Ateca je pri preizkusnem trčenju Euro NCAP prejela najvišje število točk. Prvi SUV v zgodovini španske znamke je prikazal visoko stopnjo varnosti za potnike in je bil zanjo nagrajen s petimi zvezdicami. Tako je Ateca v vseh kategorijah preizkusnega trčenja Euro NCAP dosegla izjemne rezultate. Še zlasti se je izkazala pri varnosti za odrasle in otroke, zaznavanju pešcev in asistenčnih sistemih.

Nagrada je bila podeljena tik pred uvedbo Atece na trg v juliju. Ateca je prvi model vozila 18-mesečne produktne ofenzive znamke SEAT, ki vsebuje štiri nove modele, med drugim denimo SUV Crossover, ki bo predstavljen v letu 2017. Povrh tega je model nagrado prejel v letu, ko je Euro NCAP znatno povečal število preizkusnih trčenj vozil in zaostril standarde vrednotenja zmogljivosti vozil. Ob tem so bile za vrednotenje varnosti potnikov in voznika uporabljene različne nove velikosti lutk pri trčenju, povečala pa sta se tudi število in stopnja zahtevnosti testnih postopkov.

Uspeh SEAT Atece v testnem programu je mogoče pripisati zlasti izboljšanim serijskim varnostnim sistemom, ki so se izkazali za zelo učinkovite. Novi model, ki je bil osnovan in razvit v Barceloni, ima asistenčni sistem Front Assist za nadzor prometa z mestno funkcijo zaviranja v sili z zaznavanjem pešcev, ki ga od leta 2016 preverja tudi Euro NCAP. Varnostni program poleg tega ocenjuje tudi asistenco za ohranjanje smeri na voznem pasu, ki je na voljo v vseh serijah modelov SEAT Ateca.

Novi SUV znamke SEAT, ki poleg Ibize in Leona predstavlja tretji steber znamke, ima kot del serijske opreme na voljo sedem varnostnih blazin vključno z varnostno blazino za kolena za voznika ter varnostne pasove z zategovalniki varnostnih pasov in omejevalniki obremenitve za sprednja in zadnje sedeže. Še zlasti zadnji element je pomemben za varno namestitev različno velikih in težkih potnikov v vozilu, saj zategovalnik ob trčenju poskrbi za to, da je pas optimalno in individualno prilagojen zgornjemu delu telesa in medenici potnika, kar pomeni tudi boljšo zaščito odraslih in otrok.

Ateca, debitant znamke SEAT v enem najhitreje rastočih segmentov avtomobilskega trga, je poleg tega opremljen z izjemnimi dodatnimi varnostnimi sistemi, denimo s sistemoma Isofix in Top Tether, pritrdilnimi točkami na zadnjih sedežih, asistenco za dolge luči, senzorjem za mrtvi kot, asistenco za ohranjanje smeri na voznem pasu, zaznavanjem utrujenosti voznika, prepoznavanjem prometnih znakov, sistem za pomoč pri zastojih ali asistenco za ukrepanje v sili.

Vir: seat.si

 

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started