Soul EV predstavlja paleto izboljšav

Kia Motors je predstavila različne izboljšave, s katerimi so pri električnemu Soulu povečali njegov doseg. Nova, učinkovitejša baterija je zaradi večje energijske gostote in zmogljivosti skladiščenja energije povečala doseg vozila za kar 18 %, z doslejšnjih 212 na sedanjih 250 km (kombinirano, novi evropski vozni cikel, NEDC). Svoje so pri podaljšanju dosega prispevali še aerodinamično optimizirana motorna maska, boljše pnevmatike in nova povratna vzmet pri zavorah, ki zagotavlja manjši upor.

Artur Martins, podpredsednik marketinga in produktnega načrtovanja pri Kia Motors Europe, je ob tem povedal: “Soul EV je Kiino prvo električno vozilo, ki se prodaja po vsem svetu in dosega vse večjo priljubljenost med evropskimi vozniki, ki iščejo okolju prijazna vozila z izstopajočim oblikovanjem. V prvem četrtletju se je v primerjavi z enakim obdobjem lani njegova prodaja povečala za kar 28 % in pomembno prispevala k rastoči prodaji vozil Kia z alternativnim pogonom. Daljši doseg Soula bo le še povečal privlačnost tega modela."

Soul EV je le eden od modelov, ki jih bo Kia predstavila v letu 2017 – v drugi polovici leta na ceste prihaja napredni priključni hibrid za modela Niro in Optima Sportswagon. Kia si je za leto 2020 zastavila cilj zmanjšati porabo goriva pri celotni modelni paleti za 25 % v primerjavi z letom 2014, ko so se lotili izdelave okolju prijaznejših vozil.

Soul EV z izboljšanim dosegom bo v Evropi na voljo od začetka poletja. Med vsemi električnimi vozili na evropskem trgu se lahko edini pohvali s 7-letno tovarniško garancijo (do 150.000 km, prva 3 leta brez omejitve prevoženih kilometrov), ki velja tudi za baterije.

Več na spletni stani: kia.si

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started