Ekipa Toyota Gazoo Racing se ta mesec vrača na prizorišče enega svojih najbolj dramatičnih trenutkov – na 85. dirko 24 ur Le Mansa, tretjo v sklopu svetovnega prvenstva FIA 2017 v vzdržljivostni avtomobilski vožnji World Endurance Championship (WEC).

Poraz na lanskoletni dirki v Le Mansu, ko jim je v predzadnjem krogu zmaga ušla le za las, ter navdihujoč odziv oboževalcev po svetu sta navdih za vodilno ekipo na svetovnem prvenstvu, da v Le Mans odpotuje tudi letos.

Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je celo leto intenzivno razvijala svoj hibridni dirkalnik TS050, s ciljem prvič zmagati v Le Mansu. Toyotina ekipa se je dirke v Le Mansu prvič udeležila leta 1985, od takrat pa je na njej sodelovala 18-krat in jo petkrat zaključila na drugem mestu.Rezultat razvojnih prizadevanj v Higaši-Fudžiju in Kölnu je temeljito predelan avtomobil TS050 HIBRID, ki po zmagah v Silverstonu in belgijskem Spa-Francorchampsu zaenkrat ostaja neporažen.

Nov 2,4-litrski turbo bencinski motor V6 z optimalnim toplotnim izkoristkom se je na svoji premierni vožnji v Silverstonu izkazal skupaj z nadgrajenim hibridnim sistemom. Tega med drugim odlikuje lažji in manjši generator, ki na vsak krog dirkališča v Le Mansu predela in razporedi 8 MJ električne energije.

V Le Mansu bo mogoče videti tri hibride TS050, ki bodo tekmovali v kategoriji vozil z nizko potisno silo, tako da poudarek ostaja na hitri vožnji, kar na 13 kilometrov in 629 metrov dolgi stezi Circuit de la Sarthe predstavlja tudi enega od kritičnih vidikov za uspeh.

Tako v smislu filozofije nenehnih izboljšav nobena podrobnost ne bo izpuščena, izbrana pa je tudi optimalna ekipa voznikov, ki za Toyoto v Le Mansu pomeni tekmo na najvišjem konkurenčnem nivoju.

Več v članku na spletni strani Toyota.si

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started