Družina vozil SEAT je bogatejša za novega predstavnika. To je čisto nova SEAT ARONA, ki bo konkurirala v segmentu malih "crossoverjev".

Na enaki arhitekturi kot Ibiza

Arona sloni na enaki arhitekturi (MQB A0) kot nova Ibiza, zato ni posebno presenečenje, da sta si precej podobni tudi po zunanjem videzu. Kljub temu gre za zanimiv model, ki bi se na račun svojega videza moral z lahkoto spopasti s številnimi uveljavljenimi tekmeci. Ker smo že omenili Ibizo, lahko še dodamo, da je mali križanec od nje za 79 milimetrov daljši in je postavljen na 99 milimetrov višje vzmetenje. Nekoliko višje je postavljena tudi streha, kar pripomore k boljši prostornosti za glave potnikov spredaj in zadaj.

Seat Arona je namenjena družinam

Zahvaljujoč povečanim razmerjem je prvi poskus Martorella v segmentu manjših križancev orientiran k družinski uporabi. Prtljažni prostor v osnovi meri 400 litrov, kar je 45 litrov več kot pri Ibizi. Tako kot ostali tekmeci, bo tudi tukaj kupec lahko izbiral med številnimi dodatki za individualizacijo. Na voljo bo kar 68 barvnih kombinacij ter številni načini, na katere si bo mogoče prilagoditi potniško kabino po lastnem okusu.

Pestra izbira preverjenih in zanesljivih agregatov

Kar se tiče motorne palete, ni presenečenj. Bencinsko stran zastopa osnovni litrski trivaljnik TSI s 70 kilovati ali 85 kilovati moči ter 1,5-litrski TSI s 110 kilovati moči, ki bo na voljo izključno s paketom FR ter se lahko pohvali s sistemom za deaktivacijo valjev. Dizelsko stran pokriva znani 1,6-litrski TDI s 70 kilovati ali 85 kilovati moči. Sredi leta 2018 se bo motorna paleta razširila za litrski TGI motor s 66 kilovati moči, ki bo deloval na stisnjen zemeljski plin.

Povezljivost in udobje

V potniški kabini je nameščena najnovejša večopravilna enota s podporo sistemoma Android Auto in Apple CarPlay, na seznamu dodatne opreme je še zvočni sistem BeatsAudio s šestimi zvočnimi in nizkotoncem v prtljažniku. Med druge posebnosti sodijo ambientalna osvetlitev in žarometi v tehnologiji LED.

Arona bo na voljo s štirimi paketi opreme. Osnovni je Reference, sledita Style in FR, v vrhu palete pa je najbolje založeni Xcellence. Pravo predstavitev javnosti bo Arona doživela v Frankfurtu, takoj po koncu salona pa bo počasi zapeljala v prodajne salone po Evropi.

Vir: avtomobilizem.com

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started