Bronasto priznanje IDEA za koncept velikega SUV-a

Veliki konceptni športni terenec Kia Telluride je prejel prestižno oblikovalsko nagrado, ki jo podeljuje ameriško društvo oblikovalcev IDSA.

Kia je osvojila bronasto kolajno za oblikovalsko odličnost IDEA 2017 (International Design Excellence Awards) v kategoriji prevoznih sredstev in sicer za konceptno vozilo, prvič predstavljeno januarja 2016 na avtomobilskem salonu v Detroitu.

Telluride nadaljuje serijo Kiinih oblikovalskih nagrad

Kia se je v zadnjih letih uveljavila s svojim vrhunskim oblikovanjem, saj je leta 2014 osvojila nagrade IDEA za model Soul in koncept GT4 Stinger, že leta 2012 pa za model Rio. Telluride je bil zasnovan v Kiinem kalifornijskem oblikovalskem studiu Kia Design Center America.

Peter Schreyer, predsednik in vodja oblikovanja Kia Motors, je ob tem povedal:

“Telluride je Kiino drzno stališče, ki ponuja vpogled v to, kako si naši oblikovalci predstavljajo luksuzni športni terenec. Predstavlja oblikovalsko vizijo koncepta, ki prepriča in predstavlja temelj za serijsko izdelavo vozila. Zelo sem ponosen na naše oblikovalce in osvojeno nagrado, ki nam jo je podelila IDSA. To je velika čast za vse nas.”

Več na spletni strani kia.si

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank