V neodvisni raziskavi trga Best Buy Award so vprašani v kategoriji križancev in športnih terencev najvišjo oceno podelili Kia Sportagu.

V neodvisni raziskavi trga Best Buy Award Slovenia - Auto Moto Survey - so slovenski kupci največje število glasov v ocenjevanju razmerja med kakovostjo in ceno v razredu križancev in športnih terencev namenili modelu Kia Sportage.

Rezultat raziskave Best Buy Award Slovenia - Auto Moto 2017/2018 (www.bestbuyaward.org) temelji na raziskavi, ki jo je izvedla mednarodna neodvisna organizacije ICERTIAS (www.icertias.com).

Raziskava je bila izvedena v skladu z določbami Mednarodnega kodeksa za izvajanje tržnih in družbenih raziskav, ki sta jih sprejela Mednarodna trgovska zbornica (ICC) in Svetovno združenje strokovnjakov za raziskavo trga (ESOMAR).

Osnovni cilj raziskave je bil dobiti vpogled v izkušnje in zaznavanje prebivalstva Slovenije o proizvodih in storitvah ter proizvajalcem in trgovcem, za katere menijo, da nudijo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno (t.i. "best buy"), kot tudi po dojemanju tistih, ki niso uporabniki, vendar imajo ustrezno mnenje na podlagi izkušenj njihovih bližnjih (kolegov, prijateljev, sorodnikov itd.).

Osnovni cilj projekta oz. certifikata "Best Buy Award" je tako olajšati kupcem iskanje najboljše cene najboljših izdelkov in storitev na slovenskem trgu.

Anketiranim državljanom Republike Slovenije so v raziskavi zastavili naslednji vprašanji:

„Navedite ime blagovne znamke križanca, ki po vaših izkušnjah, ali po izkušnjah vaših bližnjih, nudi najboljše razmerje med ceno in kakovostjo na slovenskem trgu:“

„Navedite ime blagovne znamke SUV vozila, ki po vaših izkušnjah, ali po izkušnjah vaših bližnjih, nudi najboljše razmerje med ceno in kakovostjo na slovenskem trgu:“

Najpogostejši odgovor je bil „Kia“.

Vprašanja so bila odrtega tipa, kar pomeni, da so lahko vprašani podali poljuben odgovor oz. izbor blagovne znamke glede na njihove izkušnje, slišano od prijateljev, znancev, sorodnikov, prebranega na forumih…

Zahvaljujoč poziciji, ki jo zaseda, Kia ima prejme pravico do uporabe certifikata prestižne oznake "Best Buy Award – številka 1 - najboljše razmerje med ceno in kakovostjo " v zgoraj navedenima kategorijama.

Uporaba certifikata velja en mesec od dneva razglasitve.

Vir: KIA.SI

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank