Oblikovalske nagrade prejeli Stinger, Stonic in Picanto

Kia je znova dokazala vrhunsko kakovost oblikovanja svojih vozil, saj je prejela nova 3 prestižna priznanja Red Dot. Športna limuzina Stinger, kompaktni križanec Stonic in tretja generacija mestnega malčka Picanto so letos odnesli zmago v svojih kategorijah.

Stinger prejel nagrado ‘Red Dot: najboljše od najboljšega’

 

Mednarodna žirija, sestavljena iz strokovnjakov s področja oblikovanja, je Stingerja razglasila za ‘Najboljše od najboljšega’, s čimer je nagradila njegovo pionirsko oblikovanje.

Skupno že 21 nagrad Red Dot

Trojna zmaga v letu 2018 je nadaljevanje Kiinega uspešnega niza, saj ima znamka od leta 2009, ko je kot prvi nagrado osvojil Soul, v korporativnih vitrinah že kar 21 Red Dot nagrad. Najnovejši uspeh prihaja po še enem trojnem priznanju – nagradah iF Design, ki jih je Kia osvojila pred nekaj meseci.

 

“Naš globalni oblikovalski oddelek je lahko neizmerno ponosen zaradi najnovejših treh priznanj. Te potrjujejo Kiino strast po oblikovalski odličnosti in inovativnosti, ki je bila še enkrat pohvaljena s strani mednarodnih oblikovalskih strokovnjakov,” pravi Peter Schreyer, predsednik in vodja oblikovanja pri Kia Motors Corporation. “Osvojitev že četrtega priznanja ‘Red Dot: najboljše od najboljšega’ je nekaj izjemnega. Z modernim pristopom h klasičnemu gran turismo slogu je Kia Stinger še en dokaz Kiinih visokih oblikovalskih standardov.”

Stinger, oblikovan v Kiinem evropskem oblikovalskem središču v Frankfurtu, klasično gran turismo obliko združuje s prostorno notranjostjo. Stinger, ki je navdih našel v grand tourerjih iz 70-ih let prejšnjega stoletja, prinaša elegantne fastback proporce in mišičasto obliko, ki s svojimi boki spominja na steklenico coca-cole in poudarja zadnji pogon.Stonic, Kiin prvi kompaktni križanec, prav tako oblikovan v Frankfurtu, prinaša atraktivno in drzno oblikovano zunanjost, ki jo združuje z nekoliko višjim položajem sedenja in uporabno suvovsko obliko. To je najbolj personaliziran Kiin model do sedaj, ki kupcem ponuja široko izbiro dvobarvnih kombinacij zunanjosti in notranjosti.

Tretja generacija Picanta – Kiinega najmanjšega modela – prinaša mladosten in energičen značaj v avtomobilski razred A. Malčka odlikujeta prepoznaven dizajn in visokokakovostna, visokotehnološka kabina, z veliko možnostmi prilagajanja posameznikovim željam. Kljub skromnim meram se Picanto, zahvaljujoč inteligentnim oblikovalskim rešitvam, lahko pohvali z največjo prostornostjo v svojem razredu.

Prijavljenih preko 6.300 izdelkov iz 59 držav

Natečaj Red Dot Awards, ki vse od leta 1955 poteka pod okriljem oblikovalskega centra Severno Porenje-Vestfalija, velja za enega najprestižnejših na svetu. Žirijo sestavlja 40 neodvisnih strokovnjakov, med katerimi so neodvisni oblikovalci, profesorji oblikovanja in novinarji.

Nagrade Red Dot podeljujejo v treh kategorijah (oblikovanje izdelkov, komunikacijsko oblikovanje in konceptno oblikovanje) ter jih vrednotijo na osnovi kriterijev, kot so inovacije, formalna kakovost, funkcionalnost in okoljska ustreznost. V boju za priznanja za leto 2018 so sodelovala podjetja iz 59 držav, ki so prijavila več kot 6.300 izdelkov.

Uradna podelitev nagrad Red Dot bo potekala 9. julija 2018 v nemškem mestu Essen, v operni hiši Aalto, ki jo je zasnoval Alvar Aalto.

VIR: Kia.si

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank