Prihod na staro celino je naslednji korak v globalno širitev modela Toyote Mirai. Gre za prve modele tega vozila v Evropi, ki se poganja na gorivne celice.

toyota mirai 01

Prvi lastniki se bodo lahko z vozilom prvič zapeljali že septembra. Prodaja vozila pa je trenutno omejena le na Veliko Britanijo, Nemčijo in Dansko, saj imajo vzpostavljeno relativno dobro infrastrukturo črpalk na vodik.

toyota mirai 02

Toyota načrtuje, da bodo v ZDA do konca leta 2017 prodali 3000 vozil. Za Evropo pa so napovedi nekoliko bolj konzervativne. Natančneje; družba pričakuje, da bodo prodali le od 50 do 100 modelov Mirai letno (v 2015 in 2016). Vse skupaj pa se utegne izboljšati leta 2017, saj pričakujejo izboljšanje infrastrukture za polnjenje vozil.

Cena Toyote Mirai začne (v Nemčiji) pri 66.000 €.

Video Toyota Mirai:

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started