Kia je nedavno na sejmu električnih vozil na korejskem otoku Jeju razkrila novo električno različico modela Niro. Športni in vsestranski Niro EV, ki združuje užitek v vožnji z atraktivnim dizajnom in uporabnostjo, je nared za novo poglavje okolju prijaznejših kompaktnih športnih terencev.

Niro EV, plod skupnega dela Kiinih oblikovalskih centrov v Kaliforniji in Namyangu (J. Koreja), prinaša vso praktičnost in privlačnost kompaktnega športnega terenca, hkrati pa tudi elegantno in aerodinamično karoserijo ter subtilno izklesane površine.

Moderna zunanjost s hi-tech potezami

Niro EV, ki je bil prvič predstavljen kot koncept na januarskem sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu, prihaja z ekskluzivno motorno masko, futurističnimi odprtinami za zajem zraka in LED dnevnimi lučmi v obliki puščic. Odlikujejo ga Kiine čiste in high-tech poteze konceptnega vozila, vitka postava, ozke steklene površine, eleganten profil ter mišičasti blatniki.

 

Doseg 450 km z enim polnjenjem

Niro EV deluje na Kiin električni pogon nove generacije, ki uporablja nove proizvodne tehnologije, namenjene Kiinim električnim vozilom. Opremljen z visokozmogljivim litij-polimerskim baterijskim sklopom z zmogljivostjo 64 kWh bo Niro EV ob ničelnih emisijah lahko prevozil več kot 450 km z enim samim polnjenjem (v primeru, da je opremljen z večjim baterijskim sklopom) po WLTP ciklu – gre za cikel, po katerem bo model homologiran. V primeru opremljenosti z baterijskim sklopom z zmogljivostjo 39,2 kWh pa bo zmogel do 350 km.

Niro EV predstavlja pomemben korak v razvoju, ki ga je Kia naredila v zadnjih letih, z namenom ponuditi udobna in zabavna vozila, ki peljejo v smeri mobilnosti z ničelnimi emisijami izpušnih plinov.

Niro EV bo v drugi polovici leta sprva naprodaj v Južni Koreji, pri nas in drugod po Evropi pa ga pričakujemo v začetku 2019.

VIR: Kia.si

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started