V 1. polovici leta 2015 je bilo registriranih rekordnih 200.038 Kij. Kio so do 7,6-odstotne rasti gnali novi in nadgrajeni modeli Kiinega voznega parka.  Registriranih 103.946 vozil pomeni najboljše 2. četrtletje v zgodovini korejskega proizvajalca avtomobilov.

Najbolje prodajana modela sta še naprej Sportage in cee’d.

kia sorento

Po podatkih evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev (ACEA) je Kia Motors Europe zabeležila najboljše četrtletje in polletje v zgodovini znamke, v primerjavi z enakim obdobjem lani je rast znašala 7,6%.

V prvi polovici 2015 je Kia po vsej Evropi skupno prodala 200.038 vozil, kar je najboljše polletje v zgodovini te najstarejše korejske avtomobilske znamke. V primerjavi z enakim obdobjem lani je bila rast 7,6-odstotna. Obenem je drugo četrtletje 2015, ko so prodali 103.946 vozil, prav tako znamkino najboljše doslej in prvo sploh, ko je Kia presegla magično mejo 100.000 v enem četrtletju.

Michael Cole, izvršni direktor pri Kia Motors Europe, je ob tem povedal:“Leto 2015 je bilo do sedaj čudovito obdobje za Kio v Evropi, saj smo dosegli rekordno prodajo. Veseli nas, da Kia še naprej raste, nenehno in vzdržno, ter da se povečuje število voznikov, ki cenijo naša vrhunska vozila.”

Cole je še dodal:

"Kia se osredotoča na razvoj nepremagljive stopnje kakovosti svojih izdelkov ter na najvišjo stopnjo storitev za sleherno stranko. Radi bi, da stranke uživajo v nakupu in posedovanju vozil Kia, tako da naša rekordna prodaja kaže, da naš pristop deluje."

Več: kia.si

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started