Avtomobilska industrija je priča izjemnemu razvoju in transformaciji. Seveda se tudi Toyota zaveda pomembnosti in občutljivosti tega trenutka in se iz klasičnega proizvajalca avtomobilov razvija v globalnega dobavitelja mobilnosti in ponuja boljše mobilnostne možnosti za vse uporabnike. Na letošnjem Pariškem avtosalonu Toyota prikazuje dva ključna inovacijska stebra: hibridno tehnologijo in novo globalno arhitekturo TNGA. Oba sta že vidna v novih različicah modela Corolla, pri novem RAV4 in novi Camry, ki se spet vrača na evropske ceste.

NOVA COROLLA

Povsem nova Corolla tako v kombilimuzinski kot v karavanski različici ponuja še več dinamičnega dizajna kot kdajkoli prej. Novi 2.0-litrski samopolnilni hibridni pogonski sklop se pridružuje že znani motorizaciji, hkrati pa nova Corolla najavlja tudi začetek dvojno-hibridne strategije. Vsi modeli bodo na voljo z dvema hibridnima pogonskima sklopoma. 1.8-litrski motor s 122 konjskimi močmi ponuja četrto generacijo hibridnega sistema, ki zagotavlja izjemno odzivnost, nizko porabo goriva in sproščujočo vožnjo. 2.0-litrski motor s 180 konjskimi močmi pa zagotavlja še več moči in zmogljivosti, odlične pospeške, več vozniške dinamike in užitka pri vožnji.

Nova Corola je zasnovana na platformi GA-C, ki je del nove Toyotine golbalne arhitekture TNGA. Po zaslugi 10 milimetrov nižjega težišča, novega zadnjega vzmetenja in za 60 odstotkov bolj toge karoserije je vožnja izjemno dinamična, odzivna in učinkovita.

NOVI RAV4

Peta generacija modela RAV4 začenja novo dobo športnih terencev, v kateri prevladujejo zmogljivosti, varnost in sodobna tehnologija. Prvič je bila pri športnem terencu uporabljena nova globalna arhitektura TNGA, ki se odraža v karizmatični zasnovi notranjosti in zunanjosti. Novi RAV4 zagotavlja več prostora in udobja, poleg tega pa v kabini navdušuje s premišljenimi detajli in kakovostno izdelavo. RAV4 tudi v svoji peti generaciji ostaja zvest hibridnemu pogonu.

Poganja ga novi 2.5-litrski hibridni pogonski sklop, ki zmore 222 konjskih moči in zagotavlja odzivnost, učinkovitost ter nizke emisije in porabo goriva. Poleg tega pa se novi elektronski štirikolesni pogon AWD odlično obnese na vseh površinah in tudi v spolzkih razmerah. Novi RAV4 je tudi prvi model znamke Toyota, ki ima vgrajen razširjen varnostni sistem Toyota Safety Sense, ki pomagajo vozniku in mu omogočajo delno samodejno vožnjo.

NOVA CAMRY

Na pariškem avtosalonu evropsko premiero doživlja nova Toyota Camry, ki se na evropski trg vrača po 14-letni odsotnosti. V svoji novi podobi združuje visoko raven dizajna, udobja in energijske učinkovitosti zadnje generacije samopolnilne hibridne tehnologije.

Novo Camry odlikujejo vrednote, zaradi katerih je bila vedno tako priljubljena: izjemna raven QDR (quality, durability in reliability - kakovost, trajnost in zanesljivost), tiha vožnja, atraktivna zunanjost in notranjost, udobje in prostornost, najsodobnejša hibridna tehnologija s povsem novim 2.5-litrskim samo-polnilnim hibridnim sistemom, ki zagotavlja nizko porabo, odzivnost in užitek pri vožnji. Nova Camry je zasnovana na platformi GA-K, ki izvira iz nove Toyotine globalne arhitekture TNGA. Povečana torzijska rigidnost, novo zadnje blaženje in nižje težišče pa omogočajo njeno angažirano vožnjo.

TOYOTA YARIS GR SPORT

Toyotini razvojniki so navdih za novi Yaris GR SPORT našli v svojem ultrazmogljivem modelu Yaris GRMN. S to različico Toyota tudi v razred majhnih avtomobilov vnaša obilo vozniškega užitka. Toyotina vrnitev na reli serijo WRC je leta 2017 spodbudila razvoj zmogljivega modela Yaris GRMN, katerega omejena serija 400 primerkov je bila razprodana, še preden so avtomobili prišli do trgovcev. Novi GR SPORT povzema športni vpliv GAZOO Racinga, ki temelji na izjemnih zmogljivostih. Posebnih izboljšav je bilo deležno vzmetenje, ki zagotavlja odlično odzivnost in krmiljenje.

Uporabljeni so blažilniki Sachs Performance, ki zagotavljajo dodatno rigidnost, predvsem pa so zelo podobni tistim, ki so nameščeni v Yarisa GRMN. 17-palčna platišča v črni barvi so opremljena s pnevmatikami Bridgestone Potenza RE50 205/45R17, ki so identične kot na modelu GRMN. Yaris GR SPORT je na voljo v petvratni različici, poganja pa ga 1.5-litrski samopolnilni hibridni pogonski sklop.

TOYOTA YARIS Y20

Toyota Yaris z novo različico Y20 praznuje 20-letnico od nastanka tega uspešnega modela, ki nastopa v segmentu B. Model Yaris je bil prvič predstavljen na Pariškem avtosalonu 1998. V dveh desetletjih so bile predstavljene tri generacije Yarisa, ki nastaja v tovarni v Valenciennesu in je Toyotin najbolje prodajani model na evropskem trgu. Osveženi Yaris, ki bo predstavljen na letošnjem pariškem avtosalonu, bo ponudil novi multimedijski sistem, ki omogoča povezavo s pametnim telefonom.

Različica Y20 bo na voljo z enako zlato barvo zunanjosti, kakršna je krasila prvega Yarisa iz leta 1998. Kontrastna streha v temno sivi barvi pa mu bo zagotovila sodobnejši pridih. Proizvodnja modelov Y20 bo predstavljala osrčje Yarisove palete za modelno leto 2019. Na voljo bodo standardne in dvobarvne različice. Srebrna, biserna in črna barve karoserije bodo na voljo s temno sivo streho. Pri zunanjosti so uporabljeni tudi drugi dekorativni elementi v temno sivi barvi, s katerimi se različica Y20 loči od preostalih modelov.

VIR: toyota.si

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started