Kar so Španci v zadnjih mesecih namigovali v podobi koncepta, so zdaj uresničili v serijski podobi. Njihov veliki, do sedem-sedežni, Tarraco so začeli ponujati s priključnim elektrificiranim pogonom. Tega sestavlja kombinacija 150-konjskega 1,4-litrskega agregata TSI in 115-konjskega elektromotorja, ki skupaj razvijata največjo sistemsko moč 180 kilovatov oziroma 245 KM in 400 Nm navora. Pogonski sklop s tem sicer razvija več moči in navora kot recimo v Passatu GTE ali Golfu GTE, a je v osnovi enak pogonoma slednjih. Povedano drugače: hibridni pogon žene samo prednji kolesni par, menjalnik pa je dvosklopkovni DSG.

Litij-ionska baterija je shranjena pod drugo vrsto sedežev, sprejme pa največ 13 kWh električne energije, s katero zmore prevoziti zgolj na elektriko največ 50 kilometrov. Po zaslugi zmožnosti vožnje zgolj na elektriko je ugodno nizka tudi emisija CO2, ki znaša manj kot 50 gramov na prevoženi kilometer poti. Najhitereje se zmore voziti 217 km/h (elektronsko omejeno), pospešek do stotice pa traja poskočnih 7,4 sekund.

Je pa Seat omenjeni pogonski sklop predstavil v kombinaciji s še eno novostjo, paketom opreme FR. Seat Tarraco FR E, kot se glasi celotno ime novinca, se tako na zunaj razlikuje od svojih šibkejših bratov po serijsko primaknjenih 19-palčnih kolesih, z možnostjo doplačila celo za 20-palčne. Zunaj je FR-ju lastna tudi maska motorja, v kabini pa električno nastavljiva prednja športna sedeža, od katerih je voznikov nadgrajen tudi s funkcijo spomina. Tu so še malenkosti, kot so napisi in značke FR, razporejene širom kabine, v “športni” aluminij odete stopalke, odebeljen in nekoliko drugače oblikovan volanski obroč ter 9,2-palčni zaslon večopravilne enote z osveženo grafiko in dodatno funkcionalnostjo.

Tarraco FR E pa še zdaleč ne bo edini elektrificirani model v Seatovi paleti, saj so Španci že napovedali, da mu bodo sledili še mnogi drugi bolj ali manj elektrificirani brati in sestre.

Novinec se bo postavil širši javnosti na ogled na mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Takrat lahko pričakujemo tudi informacije glede njegove cene in prihoda v prodajne salone.

VIR: Avtomobilizem.com

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started