Januarja so v SEAT tovarni v Martorellu predstavil novi SEAT Leon, model, ki bo prinesel osvežitev v segment kompaktnih vozil. Podjetje je investiralo več kot 1,1 milijarde evrov, da bi na trg pripeljalo vozila z učinkovitejšimi motorji, novimi stopnjami povezljivosti in asistenčnih sistemov, obilico dinamike in privlačnejšo oblikovno zasnovo.

SEAT Leon je že od nekdaj osrednji steber SEAT-ove palete vozil in velja za zgled v svojem segmentu, kar dokazuje več kot 2,2 milijona prodanih primerkov v treh generacijah. Z oblikovanjem in razvojem četrte generacije so želeli nadaljevati s tem izvrstnim dosežkom ter generacijo nadgraditi v smislu povezljivosti, učinkovitosti, dinamike in varnosti.

"SEAT Leon je naš najbolje prodajani model in želimo nadaljevati z njegovo uspešnostjo. Zato je SEAT za novi SEAT Leon namenil več kot 1,1 milijarde evrov, predvsem za razvoj vozila in izboljšanje proizvodne infrastrukture," je dejal Carsten Isensee, vršilec dolžnosti predsednika družbe SEAT in podpredsednik za področje financ in informacijskih tehnologij. "2019 je bilo rekordno leto za podjetje. Prodali smo več kot 570.000 avtomobilov, kar je najvišja številka v naši 70-letni zgodovini, in dosegli smo enega izmed najvišjih proizvodnih rekordov kdajkoli, saj smo v Martorellu proizvedli več kot 500.000 avtomobilov. Odlično izhodišče za leto 2020," je dodal Isensee.

Novi Leon združuje oblikovalsko filozofijo, ključno za vsako vozilo, ki zapusti SEAT-ovo tovarno. V segment kompaktnih vozil prinaša samozavest, eleganco in športnost, medtem ko se poleg tega ponaša s skladnostjo, umirjenostjo in zrelostjo - lastnostmi, ki jih ima le malokatero drugo vozilo.

Oblikovanje, razvoj in proizvodnja novega SEAT Leona so potekali v Barceloni, v proizvodnih obratih v Martorellu.

Več na Seat.si

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started