Kijina športna limuzina je bila deležna izboljšav, s katerimi naj bi utrdila značaj avtomobila razreda gran turismo.

Prenovljeni Stinger, ki naj bi na domače južnokorejsko tržišče zapeljal jeseni, do konca leta pa tudi na ostalih trgih, je bil ob svoji predstavitvi v začetku leta 2017 eno večjih presenečenj, kar so nam jih zadnja leta pripravili pri znamki. Z osvežitvijo so mu dodali najnovejše asistenčne in varnostne sisteme ter v notranjosti naredili nekaj sprememb za več prostora in udobja.

Globalno so ubrali prilagojen pristop pri paleti pogonskih sklopov, ameriškem kupcem bo tako na voljo novi štirivaljni motor Smartstream 2.5 T-GDi (224 kW/304 KM moči in 422 Nm navora). Najmočnejši motor v ponudbi ostaja 3,3-litrski T-GDI twin-turbo šestvaljnik Lambda (272 kW/370 KM moči in 510 Nm navora), za bolj racionalne pa je tu še dvolitrski turbo bencinski štirivaljnik Theta (188 kW/255 KM moči in 353 Nm navora). Vsi trije motorji prenašajo moč do koles preko 8-stopenjskega samodejnega menjalnika.

V potniškem prostoru je nameščen izboljšani do 10,25-palčni zaslon na dotik (v osnovi 8-palčni), preko katerega uporabniki dostopajo do infozabavnega sistema z razširjenim naborom funkcionalnosti. Prostoročna povezava omogoča sočasno povezljivost dveh naprav, prilagodljiv in deljen zaslon pa hkratni nadzor ali spremljanje različnih funkcij vozila. Sistem ima vzpostavljeno povezavo preko platform Apple CarPlay in Android Auto, z glasovnim upravljanjem določenih funkcij (ogrevanja in hlajenja, avdio naprave in navigacije). Pred voznikom je v osnovni različici nameščen 4,2-palčni barvni TFT LCD zaslon, kot nadgradnja pa so na voljo digitalni 7-palčni merilniki Supervision.

V odvisnosti od trga so Stingerju ob prenovi dodali tudi nekaj tehnologij za boljše udobje in vsakdanjo uporabnost (daljinski zagon motorja, predaktivacija hlajenja oz. gretja sedežev) in nadgradili obstoječe napredne asistenčne sisteme ADAS.

VIR: avtomobilizem.com

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started