Septembrska globalna prodaja vozil KIA je znašala 260.023 vozil, 10 odstotkov več kot lani.

Iz Kia Motors Corporation so sporočili, da so septembra skupno po svetu prodali 260.023 vozil, kar je 10,3 % bolje kot septembra lani.

Na vrhu prodaje je bil športni terenec Sportage s prodanimi 33.999 primerki, najbolj pa sta se mu približala športni terenec Seltos (31.144 primerkov, ni naprodaj v Evropi) in limuzina K5 (25.365 primerkov, na nekaterih trgih se je prodajala pod imenom Optima).

V Južni Koreji prodali 51.211 vozil Kia, kar je 22 odstotkov bolje kot septembra lani 

Prodaja na domačem trgu je doživela kar 21,9-odstotno izboljšanje v primerjavi z lanskim letom. Prodanih je bilo 51.211 vozil Kia, med katerimi je prednjačil veliki enoprostorec Carnival.

Prodaja po svetu znašala 208.812 vozil, z 8-odstotnim porastom glede na lani

Prodaja po svetu je septembra letos v primerjavi z lani poskočila za 7,7 odstotka na skupaj 208.812 vozil. Za rast so najbolj zaslužni športni terenci na čelu s Seltosom in Sportagem, tretji najbolj priljubljen model je bila limuzina K3 (ponekod jo tržijo pod imenom Forte).  

Kljub trenutnemu težkemu poslovnemu okolju, ki ga je povzročil Covid-19, Kia še naprej nadaljuje z razvojem mobilnostnih storitev 'KiaMobility'. Storitev uporabnikom omogoča najem vozila pri Kiinih zastopnikih le za en dan ali za celo leto.

Kia zaradi bogatejše SUV ponudbe pričakuje nadaljnjo rast prodaje do konca leta

Podjetje pričakuje dobre prodajne rezultate tudi v nadaljevanju letošnjega leta, saj strankam nudi bogatejšo izbiro športnih terencev, na čelu z modelom Sonet, ki so ga prejšnji mesec predstavili v Indiji, tu pa je tudi bencinski Sorento, ki bo na voljo v zadnjem četrtletju leta.

VIR: kia.si

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank