Novi Kia EV6 prinaša dolg doseg, električno moč z ničelnimi emisijami, 800-voltno zelo hitro polnjenje in značilen slog na trgu križancev in športnih terencev. EV6 je Kiin prvi model, ki je narejen na znamkini novi namenski platformi za baterijska električna vozila (BEV).

Ta pionirski križanec – prvi izključni BEV, izdelan v skladu s Kiino novo oblikovalsko filozofijo Združeni kontrasti – predstavlja v prihodnost usmerjeno EV oblikovanje, zaznamovano z visokotehnološkimi podrobnostmi. Poganja ga izključno električna energija, z možnostjo izbire različnih dosegov in pogonov z ničelnimi emisijami.

EV6 GT pospeši od 0 do 100 km/h v le 3,5 sekunde; največja hitrost 260 km/h; 800-voltno zelo hitro polnjenje z 10 % na 80 % v 18 minutah; 100 km v manj kot 4,5 minute
800-voltno zelo hitro polnjenje modelu EV6 omogoča, da baterijo z 10 % na 80 % napolni v zgolj 18 minutah, medtem ko lahko različica GT, namenjena ljubiteljem še bolj vznemirljive vožnje, od 0 do 100 km/h pospeši v pičlih 3,5 sekunde in se lahko pohvali z največjo hitrostjo kar 260 km/h.

EV6 je prvi namenski BEV, ki ga je Kia izdelala na povsem novi električni globalni modularni platformi (E-GMP) in predstavlja prvi del Kiinega prehoda v novo ero elektrifikacije pod novim sloganom znamke, ‘Movement that inspires’ (slov. Gibanje, ki navdihuje). Prav tako predstavlja začetek srednjeročne in dolgoročne strategije za baterijska električna vozila, priključno hibridna (PHEV) in hibridna (HEV) vozila, ki bodo do leta 2030 predstavljala 40 odstotkov Kiine celotne prodaje, z letno prodajo 1,6 milijona okolju prijaznejših vozil. Kot del tega cilja namerava Kia do leta 2030 povečati prodajo BEV-jev na 880.000 vozil ter tako postati globalno največji prodajalec tovrstnih vozil. EV6 je prvi od skupno 11 Kiinih novih BEV modelov do leta 2026 – 7 jih bo izdelanih na E-GMP platformi, štirje EV derivati pa na temelju obstoječih modelov.

“EV6 je utelešenje nove Kie. Rodila se je, da z drznim oblikovanjem, progresivnim inženiringom, inovativnimi tehnologijami in vznemirljivimi električnimi zmogljivostmi navdihne vsako potovanje,” je dejal Ho Sung Song, predsednik in direktor Kie, ter dodal: “EV6 predstavlja tudi začetek Kiine dolgoročne predanosti trajnostni mobilnosti, ki bo pospešila prihod ne samo čistega prevoza, temveč tudi čistih izdelkov, materialov in izdelave.”

Model EV6 bodo proizvajali v Južni Koreji. Prodaja v Evropi se začne v drugi polovici letošnjega leta, na nekaterih trgih so možne spletne rezervacije že od 30. marca. 

VIR: KIA.SI

 

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started