Popolnoma novi SEAT Leon je na preizkusu varnosti s strani organizacije Euro NCAP prejel pet zvezdic. Ta uspeh je dokaz trdega dela na področju razvoja Leona, kako ustvariti vozilo, ki ponuja največjo mero varnosti na tržišču, še posebej zdaj, ko so preizkusne metode Euro NCAP v letu 2020 postale še strožje.

Ključna sprememba pri tem je bila uvedba čelnega trka premikajočega vozila v premikajočo se oviro, ki nadomešča preizkus trka vozila v mirujočo oviro, ki se pri tem deformira. S preizkusom bo organizacija ocenila varnost potnikov v vozilu in hkrati tudi, kako k temu prispeva sprednji del vozila.

To pa ni edina sprememba v preizkusnem postopku. Pri ocenjevanju zaščite pri bočnem trku je bil preizkus posodobljen tako, da vključuje spreminjanje hitrosti in mase ovire na voznikovi strani, kar poveča zahtevnost preizkusa. Euro NCAP sedaj prvič ocenjuje tudi varnosti pri bočnem trku z desne strani in se osredotoča na zaščito voznika ter morebiten vpliv stika med voznikom in sovoznikom.

Popolnoma novi SEAT Leon je eno od prvih vozil, ki je bilo preizkušeno po novih, strožjih standardih.

Euro NCAP je poostrila merila tudi za najnovejšo generacijo sistemov za preprečevanje nezgod in asistenčnih sistemov ter uvedla nove situacije za ocenjevanje tehnologije za zaviranje v sili, vključno s primeri, do katerih lahko pride pri vožnji vzvratno in zavijanju v križišču. Zdaj obstaja tudi sistem za ocenjevanje sistemov za spremljanje stanja voznika, zasnovan za ugotavljanje utrujenosti oziroma nepozornosti voznika, ki je del ocene varnostnih asistenčnih sistemov.

»Zelo smo ponosni, da je novi SEAT Leon dosegel najvišjo oceno na testih Euro NCAP pri 5-vratni različici in različici Sportstourer, motorju z notranjim zgorevanjem in kot priključni hibrid. Pri tem se je odlično odrezal na strožjih in izjemno zahtevnih varnostnih preizkusih za leto 2020, kar je rezultat naših prizadevanj za varnost in naše dojemljivosti za vključitev sodobnih tehnologij, tako aktivnih kot pasivnih, da bi dosegli ta cilj,« je dejal dr. Werner Tietz, izvršni podpredsednik za raziskave in razvoj pri znamki SEAT.

VEČ SI PREBERITE TUKAJ: SEAT.SI

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank