Pustolovski in sodoben dizajn, ki je navdih našel v naravi in modernosti Kia Sportage bo prvič v svoji 28-letni zgodovini dobil izključno evropsko različico.

Kia je danes pokazala prve skice povsem novega Sportaga – 5. generacije najbolj priljubljenega športnega terenca te znamke.

Kia Sportage bo prvič v svoji 28-letni zgodovini dobil izključno evropsko različico

Novi Sportage, ki bo julija prvič razkrit v Koreji, je skrbno izdelan z namenom, da postavi nova merila v svojem razredu – zaradi svojega naprednega oblikovanja zunanjosti in notranjosti, tehnologij povezljivosti ter odzivnih in varčnih motorjev. Septembra bo Sportage prvič v svoji 28-letni zgodovini dobil izključno evropsko različico.

Kiina oblikovalska filozofija ‘Združeni kontrasti’ v središču mladostnega videza Sportaga

Kiin novi oblikovalski jezik Združeni kontrasti (angl. Opposites United), ki je bil razkrit v začetku leta in je doživel dober sprejem v oblikovalski skupnosti, je srce Sportaga, saj vpliva na vsak vidik njegovega videza in značaja.

Prve skice nakazujejo odločen, vrhunski videz športnega terenca, ki izkazuje čast popolnosti in preprostosti narave ob hkratnem povezovanju z novo oblikovalsko usmeritvijo te najstarejše južnokorejske avtomobilske znamke.

Mišičasta zunanjost in inovativna notranjost

Novi Sportage ima mišičasto držo in močno, a prefinjeno silhueto. Opaznejše nove podrobnosti so med drugim ostre značajske linije.

Prednji del zaznamuje v hipu prepoznavna in provokativna drža, s črno masko in podrobno grafiko, ki se razteza čez celoten novi »obraz«.

Zadek zaznamujejo mišičasta ramena, katerih linije blago padajo do stičišča z ozkimi dnevnimi lučmi, ki obdajajo novi Kia logo in značko Sportage.

Risba notranjosti razkriva proti vozniku usmerjen prostor, ki prinaša drzen dizajn, mehkobo kakovostnih materialov in inovativne tehnologije. V osrčju je čudovito oblikovan integrirani ukrivljeni zaslon.

“Z navdihom, ki smo ga našli v etosu, smo na točki srečanja narave z modernostjo ustvarili novi Sportage, ki s svojo pustolovsko, a sodobno zunanjostjo, čudovito notranjostjo in veliko doslej nevidenimi detajli izziva oblikovalske norme,” je dejal Karim Habib, višji podpredsednik in vodja Kiinega globalnega oblikovalskega središča. “Z novim Sportagem nismo želeli le narediti koraka naprej, temveč smo se raje premaknili na popolnoma drugačno raven znotraj SUV razreda.”

Več podrobnosti o evropski različici novega Sportaga bo razkritih septembra.

VIR: Kia.si

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started