Začetek maja predaja 21 novih okolju prijaznejših vozil Toyota in Lexus, med njimi 4 hibridi

DSC 0492

V ponedeljek, 4. maja, so bili na parkirišču pred Avto Centrom Jereb že navsezgodaj postrojeni novi beli jekleni konjički »v barvah« Actuala. Sledil je prevzem in napotki za varno vožnjo. ''Predsednik uprave Actual I.T., Arman Koritnik, je od direktorja Avto Centra Jereb, Andreja Jereba, ponosno prevzel ključe 14 vozil. Večino vozil znamke Toyota (Auris, Avensis in Verso) bodo uporabljali Actualovi zaposleni v Sloveniji in na Hrvaškem in se v njih vozili bolj udobno, predvsem pa varčno in okolju prijazno.

DSC 0494

V podjetju Actual I.T. se že od leta 2013 držijo načel zelenega poslovanja. »Zaposleni sousmerjeni k ekološkemu razmišljanju in ohranjanju narave. Zavedamo se, da je vsako najmanjše dejanje pomembno za ohranitev okolja, zato smo pridobili koristne navade, katere z zgledom širimo na okolico in stremimo k zmanjšanju porabe energetskih virov.«  je ob predaji povedal Arman Koritnik.

DSC 0501

»V Avto Centru Jereb smo ponosni, da lahko prispevamo k uresničitvi tako pomembnih načel. Toyota, ne le v hibridnih, temveč v vseh modelih svojih avtomobilov razvija tehnologije za zmanjševanje škodljivih emisij v okolje,« pravi Andrej Jereb, ki opaža, da se podjetja odločajo za vozila s Toyotino hibridno tehnologijo predvsem iz razloga prijaznejšega odnosa do okolja, vendar tudi zaradi nizkih stroškov vzdrževanja in naprednega dizajna avtomobilov.

DSC 0506

Začetek razvoja Toyotine hibridne tehnologije sega že v leto 1969. Že leta 1975 je bil predstavljen eden prvih hibridov s plinsko turbino, Toyota Century. Letos se po cestah vozi že 6 MILIJONOV TOYOTINIH HIBRIDOV, kar predstavlja 80 % vseh hibridov, ki so bili kdajkoli prodani na svetu. Izračuni kažejo, da so Toyotina hibridna vozila do danes prihranila 34 milijonov ton izpusta ogljikovega dioksida. Prius bo do doseženega 150.000. prevoženega kilometra izpustil kar 37 % manj CO« v primerjavi s podobnim vozilom z dizelskim motorjem.

Več o delovanju hibridnega pogona na video povezavi.

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started