aeb sistem

Sistem avtomatičnega zaviranja (kratica: AEB, angl. Automatic Emergency Braking) je sistem, s katerim avtomobil prepozna nevarnost trka z avtomobilom pred vami in samodejno zavira, če voznik ne pritisne na zavoro.

Prejšnji teden je 20 avtomobilskih proizvajalcev sporočilo, da bo t. i. sistem AEB (angl. Automatic Emergency Braking) del standardne opreme vseh vozil do leta 2022. Med temi proizvajalci sta tudi Toyota in Lexus, le da so si pri Toyoti in Lexusu zadali cilj, da bo to del standardne opreme že naslednje leto (torej leta 2017).

Mnogi modeli že ponujajo sistem AEB kot del paketov za varnost, tako pri Toyoti kot tudi v vozilih Lexus, le da morajo kupci za to opcijo zaenkrat še dodatno plačati. Z naslednjim letom pa bo to del standardne opreme. Izjema bodo modeli Lexus GS, Toyota 4 runner in Toyota 86, ki so bili razvit skupaj s Subarujem.

Toyotin varnostni sistem AEB bo vključen v 25 modelov vozil znamke Lexus in Toyota.

 

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank