Po poročanju spletnega portala www.autoblog.com bo KIA že prihodnje leto predstavila vozilo v t.i. CUV segmentu. Korejski proizvajalec vozil se bo tako potegoval za kos pogače v tržnem segmentu, kjer najdemo vozila Mazda CX-3, Jeep Renegade, Honda HR-V, Nissan Juke in Toyota C-HR.

kia provo 1

slika: Konceptno vozilo KIA PROVO

Vozilo bo po vsej verjetnosti zasnovano na podlagi konceptnega vozila KIA PROVO, ki je bil predstavljen že leta 2013 v Ženevi. Ime slednjega pa zaenkrat še ni znano, stalo pa bo na isti platformi kot preoblikovani KIA RIO.

kia provo 2

slika: Konceptno vozilo KIA PROVO

Kakšen motor pa bo novo Kio poganjal, še ni znano. Mediji pa špekulirajo, da bo vanj vgrajen tudi nov 1-litrski, trocilinderski motor s turbo polnilnikom, ki razvije 100 oz. 120 konjskih moči. Namiguje pa se tudi na pogon na vsa štiri kolesa.

Vozilo naj bi se na cestah pojavilo na polovici leta 2017, kar pomeni, da bo na trg prišlo pred napovedanim »redizajnom« KIE RIO.

kia provo 3

slika: Konceptno vozilo KIA PROVO - notranjost

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started