kia soul ev rally

Znani hrvaški avtomobilski novinar Ivan Cvetković je z električnim vozilom Kia Soul EV zmag al na nedavne m rallyj u Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016, kjer so na hrvaški turistični ruti tekmovala izključno električna vozila.

Novinar iz magazina Auto motor i sport je zmagal med skupno 32 tekmovalci iz 10 držav. Skupaj s kolegom Markom Tomcem Guinnessov pa je rekorder v varčni vožnji.

Na rallyju, katerega poslanstvo je dvigniti zavest o varovanju okolja, varčevanju z energijo in trajnostnem razvoju, se je zbrala zelo močna tekmovalna konkurenca. Poleg hrvaškega domačega superšportnika Rimac Concept One je tekmovalo več kot 20 vozil Tesla S, zraven njih pa tudi e-Mercedes, Renault Zoe in E-Beetle.

kia soul rally

Rally, dolg okrog 1.000 kilometrov, se je začel v Rovinju in svoj pot nadaljeval preko Poreča, Motovuna, Buzeta, Opatije, Senja, Starigrada, Zadra in Šibenika, s končnim ciljem v Zagrebu na Trgu bana Jelačića.

Več: Kia.si

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank