Novi Kia Rio bo svetovno premiero doživel 29. septembra na avtomobilskem salonu v Parizu. Rio je globalno najbolje prodajani model najstarejšega korejskega avtomobilskega proizvajalca in z več kot 473.000 prodanimi primerki v letu 2015 predstavlja 16 % Kiine letne prodaje.

Kia Rio.2016

Novi Rio, Kiin predstavnik v velikostnem razredu B, bo kupcem nudil popoln paket – atraktiven videz, izjemno praktičnost, vrhunsko udobje, najsodobnejše varnostne tehnologije, nove povezljivostne pripomočke in boljše vozne lastnosti.

Novi Rio bo igral pomembno vlogo v Kiini modelni paleti. Razred B je največji na evropskem avtomobilskem tržišču in v tem razredu Kia pričakuje, da bo novi Rio privabil več kot 100.000 kupcev samo v prvem letu prodaje. To bo Ria postavilo ob bok dvema Kiinima najbolje prodajanima modeloma v Evropi, Sportaga in cee’da.

Kia Rio.2016 2

Novega Ria bodo proizvajali v južnokorejski tovarni v kraju Sohari, od koder se v prvem četrtletju 2017 začenja njegova prodajna pot.

Za Riovo progresivno oblikovano zunanjost in notranjost sta najbolj zaslužna Kiina oblikovalska centra v Nemčiji in Kaliforniji, ki sta tesno sodelovala z glavnim centrom v korejskem Namyangu. Videz Ria zaznamujejo ravne linije in gladke površine, kar vozilu daje izrazit nov videz in bolj odrasel značaj v primerjavi s predhodnikom.

Kia Rio.2016 3

Novi Kia Rio prihaja v Evropo v prvem četrletju leta 2017 in bo, tako kot vsi modeli Kia, zagotavljal 7-letno garancijo na celotno vozilo (do 150.000 kilometrov; prva 3 leta brez omejitve prevoženih kilometrov ).

Več podrobnosti na spletni strani KIA.SI

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank