Tudi pri Lexusu pripravljajo nekaj presenečenj, ki jih bodo predstavili na pariškem avtomobilskem salonu konec meseca. Eno bo gotovo koncept lexus UX, ki predstavlja evolucijo japonskega oblikovnega jezika.

lexus ux concept

Japonci so zaenkrat izdali fotografijo, na kateri je lepo viden samo zadek koncepta, ki so ga oblikovno dodelali v evropskem oblikovalskem centru. Lexus s svojimi koncepti vedno preseneti in tokrat ni nič drugače, saj ima koncept ogromne odprtine za kolesa in poudarjene blatnike ter velika kolesa.

Klasični vzvratni ogledali zunaj sta zamenjali kameri, zadnja vrata pa se po vsej verjetnosti odpirajo nazaj, na kar namiguje pomankanje B-stebrička. Posebna bo tudi notranjost, za katero pravijo, da združuje tradicionalnost s futurizmom.

2016 lexus UX

Nova fotografija notranjosti pa prikazuje še futuristično kabino, kjer se informacije prikazujejo v obliki nekakšnega holograma pred volanskim obročem. Hologramska tema se nadaljuje tudi drugod na armaturni plošči, tudi z lebdečim zaslonom multimedijskega sistema. Ostale podrobnosti bodo znane po pariški premieri.

Vir: Volan.si

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started