01 2017 kia soul sx paris 1

Že meseca maja so pri KII namignili, da pripravljajo novi SOUL s turbo polnilnikom. Po mesecih čakanja smo le dočakali predstavitev vozila na pariškem avto salonu. Na evropskem trgu bo novi SOUL nosil oznako KIA SOUL SX.

Bistvo nove KIE Soul se skriva prav pod pokrovom. Tam se nahaja že znani 1.6 litrski štirivaljnik (ki mimogrede poganja tudi Veloster Turbo in Elantro Sport). Slednji razvije 201 Km, motor pa ima 7 stopenjski menjalnik in dvojno sklopko, kar zagotavlja hitro in natančno menjavo prestav. Pri KII niso omenili možnosti za ročni menjalnik, vendar računamo, da ga bo možno dobiti.

02 2017 kia soul sx paris 1

Podjetje trdi, da ima KIA SOUL SX pospešek od 0 – 100 km/h v 7,8 sekunde in najvišjo hitrost 200 km /h.

Poleg motorja, ima KIA SOUL SX tudi nekaj sprememb zunanjosti in notranjosti, ki še bolj poudarijo agresivnejši stil vozila.

06 2017 kia soul sx paris 1

Sprednji odbijač je večji z bolj agresivno masko, stranski pragovi pa os nekoliko širši. Ne pozabimo še na 10 kraka, 18 palčna platišča, usnjeno notranjost z rdečimi dodatki v notranjosti in dvojni izpuh.

Pri KII so povedali, da je vozilo že možno naročiti.

Video:

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank