seat ibe concept 2010 01

Potem ko so pri Volkswagnu najavili pravo ofenzivo v segmentu električno gnanih vozil, se jim sedaj pridružujejo še pri španskem Seatu. Njihov prvi povsem električno gnan avtomobil naj bi luč sveta ugledal leta 2019.

Da pri najstarejšem avtomobilskem proizvajalcu na Pirenejskem polotoku pripravljajo avtomobil na električni pogon, je med predstavitvijo kozmetično olepšanega Leona potrdil eden vodilnih mož Seata, Enrique Pastor. Omenjeni model, ki naj bi se pojavil na cestah čez tri leta, naj bi lansirali še pred predstavitvijo večjega športno uporabnega vozila, ki bo pozicionirano nad Ateco.

V tem trenutku sicer še ni znano ali bo njihov prvi električni avtomobil slonel na obstoječem modelu (revitalizirana verzija Atece ali nova generacija Leona) ali bodo pripravili povsem novo osnovo. Hkrati pa so pri španskem proizvajalcu precej skrivnostni tudi glede prihoda njihovega prvega hibridnega modela, kar pa naj bi se zgodilo v naslednjih dveh letih.

VIR: avtomobilizem.com

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank