Toyotin pilotni program skupne rabe avtomobilov YUKO ekskluzivno ponuja paleto polnih hibridnih vozil, kar je novost na evropskem trgu souporabe avtomobilov. Toyota želi užitek vožnje polnih hibridov, ki ga je izkusilo že več kot 9,5 milijona strank Toyote in Lexusa po vsem svetu, omogočiti tudi voznikom, ki ne želijo biti lastniki avtomobila.

Prva evropska pilotna projekta sta se začela na Irskem (Dublin) in v Italiji (Forli). Souporaba hibridnih vozil zadovoljuje potrebe družbe in uporabnikov, saj omogoča tiho vožnjo brez stresa z majhno porabo goriva ter hkrati pripomore k izboljšanju kakovosti zraka in zmanjšanju zastojev v mestnem prometu.

YUKO, kar v japonščini pomeni »pojdimo«, uporabnikom omogoča užitek v vožnji hibridnega vozila, ne da bi ga morali kupiti. V okviru projekta so uporabnikom na voljo ekskluzivni polni hibridi, od avtomobila Toyota Yaris hibrid iz segmenta B do legendarnega Priusa, sčasoma pa naj bi se jim pridružil tudi najnovejši športni terenec Toyota C-HR hibrid.

Ključni pomen trajnostne rasti

Mesti, kjer se izvajata pilotna projekta, sta bili izbrani glede na vrsto kriterijev, od lokalnega stanja na področju skupne rabe vozil, demografske strukture, infrastrukture in stopnje prometnih zastojev. Sprva bo v izbranih predelih Dublina na voljo 15 avtomobilov, v Forliju pa 7.

»Za potrditev poslovnega modela bomo začeli v majhnem obsegu, v prihodnjih letih pa se želimo razširiti in dodati nova vozila ter nova evropska mesta,« je povedal podpredsednik oddelka za uporabnike in novo mobilnost (Consumer One & New Mobility) Mark Adams.

Toyota s projektom YUKO potrjuje svojo zavezanost k demokratizaciji vožnje polnih hibridov ter namerava dodatno povečati število uporabnikov hibridnih vozil Toyota in Lexus, ki jih je danes po svetu že več kot 9,5 milijona.

Uporabniki storitev souporabe vozil si po navadi ne želijo obveznosti, povezanih z lastništvom avtomobila, kot so dodatni davki, stroški goriva in vzdrževanja.Kljub temu lahko zdaj tudi oni izkusijo prijetno in tiho vožnjo brez stresa s hibridnim avtomobilom, še posebej v prometno zelo obremenjenih mestih. V nasprotju z zmotnim mnenjem neizkušenih voznikov hibridnih vozil ni treba priklopiti na električno omrežje, odveč so tudi skrbi glede dometa vozila.

Več info: toyota.si

Zaupajo nam številna podjetja

logo lifeclass as tus bitermo-logo logo-banka-koper logo-luka-koper cimos logo Logo ika robotina logo uip zdravstveni-dom-koper Generali Intereuropa KERN Komunala Izola Sava ZDI ZRS

Izjave strank

You must enable Billing on the Google Cloud Project at https://console.cloud.google.com/project/_/billing/enable Learn more at https://developers.google.com/maps/gmp-get-started